Hundallergi

Igår var vi hos läkarn med Charlie för att följa upp hans reaktion efter ersättningen. Läkaren konstaterade att Charlie har eksem . Vad detta beror på är svårt att säga men det kan tyda på en allergi. Vi fick en fetare hudsalva utskriven som vi ska smörja in hela Charlie med. Dessutom ska han ha mildoson på alla ställen där han har eksem. 


Vi beslutade att jag ska vara mjölkfri i 6 veckor för att se om det kan göra någon skillnad. Efter 6 veckor ska man chocka med mjölk och se om det ger någon reaktion. 

Vi fick även göra pricktest för att se om de gav utslag på mjölk. Vi provade bara mjölk och hund eftersom att vi har mycket kontakt med hundar. Mjölk gav inte så mycket utslag (det utesluter dock inte allergi då det ofta inte ger utslag när dom är så små). Däremot fick vi veta att han är hundallergiker. Känns väldigt jobbigt med tanke på att i princip alla vi umgås med har hund. 

Under det här 6 veckorna som vi gör mjölkallergi utredningen får Charlie därför inte ha någon kontakt alls med hundar. Det kan störa utredningen. Ska han träffa någon som har hund så måste personen i fråga vara hårfri och ha nytvättade kläder: 
Känns tråkigt såhär över påsk då vi från att ha ganska mycket planer, inte kan genomföra någonting då alla vi skulle besöka har hund :(

Jaja, vad ska man göra. Man får ge det 6 veckor för att sen veta lite mer. Hundallergin behöver ju inte vara ett jätte problem i framtiden. Så länge vi själva inte har hund så ska han ju förhoppningsvis kunna vistas med hundar om han får en tablett eller liknande. Dörhooonkngsvis kanske det till och med växer bort.